Fredrik Karlsson tror att han får stanna, Kristoffer Kanyo att han får gå. Foto: Jens Prytz/SR Skaraborg.

Tisdag 12 december

Dagen efter i Skara. I går blev det klart att hälften av de anställda på Scan i Skara kommer att förlora jobben när delar av verksamheten läggs ner. Vi besöker Skara och pratar med Scananställda och ansvariga på kommunen om vad som ska hända nu. Optimisterna pratar om nya möjligheter för Skara, pessimisterna befarar att hela Scan kommer att läggas ner i framtiden.

* * *

Oenighet om gemensam socialjour. Skaraborg är påväg att få en gemensam socialjour kvällar och helger, det berättade vi i nyheterna i morse. De flesta kommuner är med på de här planerna, men omkring fem kommer att stå utanför. Vi pratar med Grästorp, som inte vill vara med, och Skara, som kommer att delta.

* * *

Osäker framtid för Kommunpartiet Vår framtid. Succépartiet från Gullspång, som tog sig in i fullmäktige 1998 och växte till kommunens största parti 2002, har nu svårt att hitta personer som vill vara med på partiets lista inför höstens val. Flera av de erfarna medlemmarna kommer att sluta och i nuläget finns ingen som är villig att toppa valsedeln.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista