1 av 2
Henrik Martinsson och Christel Martinsson tillsammans med fadderbarnet Jesula Multy 12 år. Bild: Privat.
2 av 2
Camilla Broberg, informationschef på P4 i Skövde. Foto: Magnus Ljung/SR Skaraborg.

Onsdag 13 december

I Skaraborg Direkt idag hör vi om familjen Martinsson från Skövde som har fadderbarnet Jesula Multy i det jordbävningsdrabbade Haiti. Familjen var i Haiti fram till julafton i år och träffade Jesula. Vi hör Christel Martinsson berätta om oron över att inte veta vad som hänt med Jesula.


***

I Skaraborg Direkt pratar vi även om att närmare 400 tjänster försvinner från slakteriet på Scan i Skara. Frågan är vad som händer med det som blir kvar av Scans anläggning i Skara? Margareta Thorgren som är informationsdirektör på Scan ger sin syn på framtiden.

***

Det har varit tågförseningar under dagen på Västra stambanan mellan Göteborg och Skövde och vidare mot Stockholm efter att tåg mellan Floby och Falköping vid 7-tiden kört på en fågel som skadade kontaktledningen.
Nu vill SJ och Banverket ta ett nytt grepp för att öka punktligheten. Man talar om att inrätta en tågdoktor som ska forska i det här med avgångar och ankomster. Dan Olofsson är chef för produktionsplaneringen på SJ han berättar mer om tågdoktorn.

***

I Skaraborg Direkt pratar vi även med kompositören Thomas G:son från Skövde som tillsammans med Henrik Sethson från Mariestad fått med en låt i den danska melodifestivalen. Låten heter "In a moment like this" och den sjätte februari tävlar låten i Ålborg.  Thomas G:son tävlar även i den svenska melodifestivalen den 27:e februari med låten "Thursdays".

***

2011 ska 250 nya soldater anställas på regementet P4 i Skövde. Frågan är hur denna rekrytering se ut? Vilka är det som ska rekryteras? Vad ska de göra, vad förväntas de göra, vilka krav ställs det på de som söker? Frågorna är många för det nya försvaret.
Informationschefen på P4 Camilla Broberg kommer till studion för att prata om den nya situation som försvaret nu ställs inför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".