Onsdag 27 januari

I dagens Skaraborg Direkt idag pratar vi med bilindustriforskaren Mikael Wickelgren, som är universitetslektor på Högskolan i Skövde, om framtiden för Saab och Spyker.

***

Albumaktuella dansbandet Zekes kommer till studion, sångaren Rickard Carlsson och pianisten Anton Johansson ska berätta om den nya skivan.

***

Till studion kommer även Bengt Säll, vikarierande rektor, och Jonny Palmkvist, samordningsrektor, på Vuxenutbildning Skövde, för att berätta om att Skövde har fått tre nya yrkeshögskoleutbildningar.

***

Det handlar även om oserisösa företag som skickar fakturor på varor eller tjänster som du egentligen inte bett om. Affärsjuristen Bengt Dahlenborg reder ut hur du som privatperson ska agera.

***

Dessutom ska vi prata om det stundande gymnasievalet. Tusentals högstadieelever står inför ett viktigt val och ett sätt att påverka dem är att göra reklam. Men frågan är vad denna reklam egentligen ger? Vi hör utbildningschef Jan Fransson berätta hur Lidköpings kommun tänker kring marknadsföring. Vi hör även högstadieeleverna Fiona Raffle, Mergime Sagonjeva och Julia Mohlin på Djäkneskolan i Skara berätta hur de ser på gymnasieskolornas reklam.

***

Nu komer Volvo lastvagnar med en helt ny motormodell. Det är en metandieselmotor som ska gå på både diesel och biogas. Nu ska dessa motorer testas i så kallade fältprov och ett av företagen som testar detta är XR Miljöhantering i Skövde. Vi hör Volvo lastvagnars produkansvarige i Norden, Gunnar Ekwall, berätta om den nya motorn.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista