Torsdag 18 februari

Skrothandel utan skatt gav fängelse. I dag dömdes tre män till fängelse i mellan ett och två år för grova ekonomiska brott. De bedrev svart skrothandel i Töreboda under några år på 2000-talet, och drog in över 20 miljoner kronor på verksamheten. Åklagare Catharina Linné säger att hon är nöjd med de fällande domarna.

* * *

Hyresgäster missnöjda med lägenheterna. Standarden på många hyreslägenheter i Södra Ryd i Skövde är mycket dålig, enligt de boende. Många i området har nu vänt sig till Hyresgästföreningen för att få hjälp med att klaga till hyresvärden, Din bostad, så att lägenheterna ska rustas upp. I flera fall handlar det om slitna badrum, lossnad parkett och trasiga lister.

* * *

Tågföretagen kallade till riksdagen. Efter vinterns extrema förseningar i tågtrafiken var de inblandade företagen, bland annat SJ och Banverket, kallade till trafikutskottet i dag. Där lovade de bot och bättring på alla möjliga sätt. Vi frågade Sten Bergheden (M), som sitter i utskottet, hur imponerad han var av löftena.

* * *