1 av 4
Elever från Heneskolan i Skövde hade friluftsdag under onsdagen när skolan var stängd. Läraren Kristina Henningsson var med uppe på Billingen och åkte i backarna. Foto: Jens Prytz/SR Skaraborg.
2 av 4
3 av 4
För kocken Martin Karlsson blev onsdagen hektisk eftersom fler elever än normal skulle ha mat från hans kök. Foto: Jens Prytz/SR Skaraborg.
4 av 4
Simon Strömberg och Sandra Redlaff är glada över att Scenskolan är tryggad. Foto: Christopher Johansson/SR Skaraborg.

Onsdag 24 februari

I Skaraborg Direkt idag pratar vi överraskande nog om snö. Bland annat handlar det om skolor i Skaraborg som fortfarande håller stängt på grund av att det ligger så mycket snö på taken att kommunen inte kan garantera elevernas säkerhet. För många elever blev onsdagen istället en friluftsdag med skridskoåkning och skidåkning på programmet.

I programmet pratar vi även med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap om hur de ser på situationen med rekordmycket snö och en stundande vårflod. I Skaraborg finns riskområden som kan drabbas av översvämningar vid en kraftig vårflod.

Dessutom ska vi prata med Trängregementet i Skövde som nu ska åka till Halsberg för att skotta snö på bangården.

***

Miniserie

I Skaraborg Direkt startar även en miniserie i två delar om  som flyttade till Vancouver för att söka lyckan på 1800-talet.

***

Vi hör även ett reportage om Skara skolscen som nu blir en del av Folkuniversitetet. En lösning som alla parter hoppas på. Skara skolscen har haft en tuff ekonomisk tillvaro i många år men nu hoppas alla på en ljus framtid.

***

Vi hör även om IAC, en bildelsunderleverantör till bland annat Saab, som nu drar tillbaka tidigare lagda varsel.

***

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista