1 av 2
Tidningsbudet Thomas Hagwall delar upp buntarna inför rundan. Foto: Jens Prytz/SR Skaraborg
2 av 2
I dag var det matteboken som gällde för Timoteij. Foto: Torbjörn Nilsson/SR Skaraborg.

Tisdag 9 mars

Stängd ishall kan betyda konkurs. När Billingehov har stängts av kommunen eftersom stabiliteten inte kan garanteras får det stora konsekvenser för de föreningar som håller till i hallen. Skövde IK tvingas ställa in fyra ungdomscuper och det innebär ett stort inkomstbortfall. Men kommunen kan inte lova någon kompensation i dag.

* * *

Vanlig tisdag i skolan. I morgon åker gruppen Timoteij till Stockholm för att börja förbereda sig för schlagerfinelen på lördag. Vi besöker dem i skolan där lektionerna rullar på som vanligt.

* * *

Hur länge kommer vi att läsa papperstidningar? Fortfarande är Sverige ett av världens mest tidningsläsande länder. 64 procent av hushållen har en morgontidning och många lokala tidningar når betydligt fler än så. Men konkurrensen från till exempel webben ökar och pappersprenumeranterna minskar lite varje år. Vi pratade med Anna Serner, VD för branschorganisationen Tidningsutgivarna, och Lennart Hörling, som äger Nya Lidköpingstidningen, om framtiden för tidningarna.

Läs också om tidningsbudets vardag:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista