1 av 2
Skidlöparen Patrik Johansson från Skövde är uttagen till torsdagens sprint i Norska Drammen. Foto: Dag W. Grundseth/Scanpix.
2 av 2
Inger Widhja och Eva Bergholtz i studion tillsammans med Tomas Ek. Foto: Magnus Ljung/SR Skaraborg.

Onsdag 10 mars

60-tal.nu är en kommande utställning på Västergötlands museum i Skara. Nu söker museet efter historier och saker från årtiondet 60-talet. Till studion kommer Inger Widhja och Eva Bergholtz för att berätta om arbetet med utställningen.

***

Birgitta Johansson (S) från Tidaholm är gruppledare för regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen. Hon finns med i programmet för att berätta om den föreslagna höjningen av regionrådens arvoden, förslaget gäller ju en höjning med 6 000 kronor vilket ger ett månatligt arvod på 58 000 kronor för ett regionråd.


Kommentera gärna förslaget att höja regionrådens arvoden här ovan.

***

Vi pratar även med Villa Lidköpings tränare Kent Edlund inför kvällens ödesmatch mot Hammarby. Det är ju vinna eller försvinna för Villa. Vi får även stifta bekantskap med några gamla Villa kämpar från tiden då villa var i final senast.


***

Dessutom pratar vi med IFK Skövdes Patrik Johansson som är uttagen till landslaget i Skidor och ska tävla i Norge, Drammen, på torsdag i sprint. Patrik Johansson är därmed en i raden av framgångsrika skidåkare från Västergötland. 22-årige Patrik har även en egen idé om varför det kommer många duktiga skidåkare från våra breddgrader.

***

Trendspanaren Magnus Lindkvist var med och berättade om sin syn på hur Skaraborgska kommuner kan tänka för att bli mer attraktiva. Det blev diskussion om allt från prideparader till infrastruktur.

Detta och mycket mer bjuder vi på i dagens Skaraborg Direkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista