1 av 3
Alfred, Rasmus, Vladko och Emil är alla förstagångsväljare. Foto: Torbjörn Nilsson/SR Skaraborg.
2 av 3
Hanna och Annelie ska också rösta för första gången till hösten. Foto: Torbjörn Nilsson/SR Skaraborg.
3 av 3
Grästorp möter Skara i en match i februari. Foto: Torbjörn Nilsson/SR Skaraborg.

Torsdag 11 mars

Flest förstagångsväljare i Skara. I valet i höst är antalet debutanter i röstbåsen rekordstort, nästan en halv miljon i landet. I Skaraborg är det Skara som har störst andel förstagångsväljare, sju procent av de röstberättigade.

Partierna är medvetna om hur viktiga förstagångsväljarna är. Vi ringde upp Joachim Grundin (M) och Fredrik Nordström (S), båda från Skara, för att höra om hur de räknar med att knipa rösterna.

* * *

Nazister ärver inte Sveneby. Efter den tyske nazisten Jürgen Riegers död har osäkerheten varit stor om vad som ska hända med Sveneby säteri, som han ägde. Nu bekräftar den tyske dödsboutredaren att det blir Riegers barn som ärver gården. De har tagit avstånd från sin fars politiska åsikter och kommer att använda Sveneby som semesterhus.

* * *

Hockeykval förbrödrar Grästorp och Skövde. Grästorps IK har fått en flygande start i kvalet till hockeyns division I. Det blev 8-1 i går mot Kil i premiären. Men det är inte bara på isen som GIK lyckas. På läktaren har man såklart sina egna supportrar, men också extrastöd från Skövde IK:s supporterklubb Rebellerna.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".