1 av 3
Dags att packa för flera månader i Tanzania. Foto: Sandra Neergaard Petersen.
2 av 3
För Elaine Hansson är domen ett bevis på att en missbrukare som vill ha hjälp inte får det. Foto: Sten Lillieström/SR Skaraborg.
3 av 3
Caroline Aronsson är tillbaka efter knäskadan. Foto: Thorbjörn Karlsson/SR Skaraborg.

Tisdag 16 mars

Kommunen fick rätt mot Elaine. Den före detta missbrukaren Elaine Hansson hade stämt Essunga kommun för att hon inte tyckte att de hade haft någon plan för hur hon skulle gå från missbruk till ett vanligt liv. Istället betalade de bara ut pengar till henne. Men i domen i dag konstaterar Skaraborgs tingsrätt att kommunen inte har gjort något fel.

* * *

Bra start i kvarten för Skövde HF. Första matchen mot Kärra vann laget med hela 34-20. Ikväll är det dags för kvartsfinalmatch nummer två. Caroline Aronsson, som är tillbaka efter sin knäskada, känner till Kärra bra. Hon är nämligen fostrad i klubben.

* * *

Att leta minor med hjälp av råttor. Studenterna Ida Roberthson och Anette Uddqvist på biståndsingenjörs-programmet på högskolan reser på torsdag till Tanzania, för att som i en del av examensarbetet lära sig mer om ett nytt system för att röja minor. Det nya sättet innebär inte lika stora faror för röjarna och tar bland annat hjälp av råttors luktsinne. Råttorna har tränats för att reagera på lukten av sprängämnen.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".