1 av 2
Höjda löner och begränsad användning av bemanningsföretag är en viktig fråga för Viola Olofsson. Foto: Kjell Claeson/SR Skaraborg
2 av 2
Barbro Westerholm pratade livets slut för människor och djur på SLU i dag. Foto: Dan Hansson/SvD/Gorm Kallestad/Scanpix.

Måndag 22 mars

Ingen strejk i Skaraborg – än. När fackförbundet Handels i dag lade ett varsel som omfattade 5000 personer hos bland annat Ica och H & M var det inga anställda i Skaraborg som är uttagna. Men strejkviljan är ändå stor om det inte går att komma överens om ett avtal.

* * *

Två världspremiärer i Skövde. Det stod klart när Göteborgsoperan presenterade programmet för nästa säsong 2010/11. Till hösten kan vi se Fru Mozart, en nyskriven musikteater om kompositörens hustru, Konstanze. Nästa vår blir det barndramatik, baserat på en bok av Pija Lindenbaum. Min mamma är en drake heter den och musiken skrivs just nu av Thomas Lindahl.

* * *

Liv och död på SLU. På Sveriges Lantbruksuniversitet i Skara så har man idag ett seminarim där man diskuterar den goda döden, både för djur och för människor. En fråga som blivit högaktuell i och med att en kvinna i förra veckan i brev till Socialstyrelsen vill få hjälp att avsluta sitt liv då hon lider av en obotlig sjukdom.
Professor Bo Algers på SLU tror att de olika perspektiven när det gäller djur och männiksor kan berika varandra.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".