1 av 2
Det är viktigt att sova, berättade Rolf Ekman för elever i Nossebro. Foto: Torbjörn Nilsson/SR Skaraborg.
2 av 2
Özz Nûjen spexar i Skövde. Foto: Jan Soja/SR Skaraborg.

Tisdag 23 mars

Tonåringar sover farligt lite. Hur ska vi göra för att leva i balans med oss själva? Saker som kost, positivt tänkande men framförallt sömn är viktiga pusselbitar för att få ihop en bra balans i vardagen. Idag föreläste Rolf Ekman som är professor i neurokemi vid Göteborgs universitet i just dessa ämnen vid Nossebro skola.

* * *

Dubblade priser på digital musik. Sedan slutet av förra året har Spotify erbjudit sina lyssnare att köpa musik i digital form via sitt musiklyssningsprogram. Nu är introduktionen slut och priset har fördubblats. Vi ringer upp London och företaget som samarbetar med Spotify.

* * *

Özz Nûjen firar newroz i Skövde. Han är känd som komikern som inte tvekar att skämta om sin kurdiska bakgrund. Men i kväll på Stadsteatern i Skövde är det en något mer seriös sida av Özz Nûjen som kommer fram. Han tycker nämligen att det är viktigt att hålla på den kurdiska traditionen med nyåret, newroz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista