Skaraborg Direkt debatt om minerallagen med Ulrika Carlsson (C) och Carina Ohlsson (S). Montage: Magnus Ljung.

Onsdag 24 mars

I dagens Skaraborg Direkt blir det debatt. Carina Ohlsson (S) och Ulrika Karlsson (C) debatterar minerallagstiftningen. Idag tas nämligen frågan upp i riksdagen vilket kan ha betydelse för prospektering och eventuell framtida uranbrytning i de Skaraborgska bergen.

***

Vi pratade även med Eva Aronsson (C) som är etta på Centerpartiets nomineringslista i det stundande kommunvalet. Hon har därmed chans att efterträda maken Christer på kommunalrådsposten i Essunga.

***

Vi kommer även att prata med Trängregementets Logistikbataljon direkt från Afrika. Det är Logistikbataljonens chef Niklas Wetterberg som ska berätta om förberedelserna inför att Sverige tar över ansvaret för snabbinsatsstyrkan Nordic Battle Group (NBG). Just nu är ett hundratal personer från Logistikbataljonen i Afrika för utbildning.

***

Vi kommer även att höra lite om friskvårdsmässan "Vara frisk". Det är friskvårdsföretagare i Vara kommun som gått samman i ett nätverk.

***

Det blir även ett reportage om den nya satsningen på en kulturskola i Karlsborg.

***

Prins Carl Philip håller på att bli Sveriges nya designprins. Nu har han designat ett gnistskydd i tenn och detta gnistskydd tillverkas i Lyrestad av Lyrestads Gjuteri AB. Vi pratar med ägaren Peter Stridqvist om samarbetet med Prinsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista