1 av 3
Cecilia Parsbergs film "Ett hjärta från Jenin" visas på festivalen som arrangeras av Anders Ericsson. Foto: Thorbjörn Karlsson/SR Skaraborg.
2 av 3
Läkaren Roland Hansson säger att den långa väntan på provsvar inte är acceptabel. Foto: Christopher Johansson/SR Skaraborg
3 av 3
Konkurrensen på mässan är hård. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.

Torsdag 25 mars

Lång väntan på cancerbesked. Många män får vänta alldeles för länge, på svar om de har drabbats av prostatacancer, eller inte. Enligt Roland Hansson, som är verksamhetschef på urologavdelningen på KSS i Skövde, är situationen inte hållbar.

* * *

Festival med fokus på dokumentär. En genre som får allt större uppmärksamhet, även på bio. Cecilia Parsberg, konstnär och gästprofessor på högskolan i Skövde inleder med en film från Västbanken, som handlar om en liten pojke som sköts till döds av en israelisk krypskytt. Men hans föräldrar såg i tragedin en chans till en gest av försoning.

* * *

Skaraborg på turismässan. Målet för kommunerna är att fördubbla omsättningen i besöksindustrin i Skaraborg. Förutom de kända turistmålen är det också maten som ska locka resande hit.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".