29 november: Stöldvåg i Falköpingsområdet

Rubrikerna i dagens program:

* Flera inbrott i Falköpingstrakten

* ABF i Lidköping blev av med datorer

* Inbrott hos Korpen i Mariestad

Stöldvåg i Falköpingsområdet
Under natten mot lördagen den 27 november drabbades flera personer av olika brott i trakterna runt Öja, Åsarp och Vartofta utanför Falköping: 
Bilstölder
Verkstaden och bilen var inte låsta vid tillfället. I samband med eftersök efter gärningsmännen upptäcks ytterligare en personbil i närheten som stulits från en fastighet i området. Ytterligare två  boende i närheten har under kvällen/natten blivit frånstulna sina bilar från garage/verkstad. Ett av fordonen anträffades i närheten och det andra anträffades dikeskört utanför Ulricehamn.

Ytterligare inbrott har skett ur ett garage i samma område under samma tid.

Cigarettstöld i Falköping
På lördag morgon den 27 november vid 05.30-tiden utsattes Cityspel, Flygares gränd 4, i Falköping för ett inbrott. Någon har krossat rutan till butiken och tagit sig in och stulit tobaksvaror.  Hundförare spårade ifrån butiken till Trätorget och tjuven har förmodligen åkt med bil ifrån platsen. Vittne uppgav följande signalement: Man, klädd i kort jacka han bar på en liten gul väska.

Bostadsinbrott
Under dagtid, torsdag den 25 november har någon brutit sig in genom en altandörr till en fastighet på Tivedsgatan Mariestad. Tillgrepp av en dator, två  kameror samt tre mobiltelefoner. Medicinskåpet har genomsökts, okänt om något tillgripits. 

Fredag den 26 november mellan klockan 14.30-22.00 genomfördes ett villainbrott på Lingongatan i Vedum Någon har tagit sig in genom att bryta upp altandörren på husets baksida. De har sedan tagit sig vidare in i huset och tillgripit en bärbar dator som stod på ett skrivbord inne på kontoret. Inne i sovrummet stals en del smycken ur en byrå. Tjuven/tjuvarna har sedan lämnat huset genom samma altandörr som de kom in. Inget var tillstökat inne i fastigheten utan i god ordning även efter gärningsmännens besök. Familjens hund var hemma vid tillfället

Stöld ur bilar hos företag i Kvänum
Någon gång mellan torsdag 25 november kl. 16.00 till fredag 26 november kl. 07.00 har Kvänum energi, Skaragatan Kvänum haft påhälsning. Någon har klippt upp staketet mot Skaragatan och tagit sej in på området med bil. Man har sedan brutit upp påbyggnadsskåpen i två av tjänstebilarna och inbrottförsök i ytterligare en bil. Tillgrepp har skett av bland annat borrmaskiner och gasolflaskor

Inbrott på byggarbetsplats
Norra Metallvägen, Stallsiken, Skövde.
Någon gång mellan Fredag 26 november kl. 16.00 t.ill måndag 29 november kl. 06.30 har någon okänd tagit sig in på byggområdet genom att slå ut en trävägg. En mängd handmaskiner tillhörande ett antal företag som jobbar med att färdigställa Leklandet har tillgripits, en inventering pågår.

Inbrott i föreningslokal
Mellan klockan  12.30-13.55 i fredags, den 26november har någon slagit ut en ruta till ett kontor till ABF:s lokaler i Folkets hus på Stenportsgatan i Lidköping. Tillgrepp av fyra bärbara datorer,

Stöld ur klädskåp
Under torsdagen den 25/11 bröt någon sig in i två låsta klädskåp och tillgrep kontanter på Korpens motionsanläggning, Nygatan i Mariestad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".