31 januari: Vapen stals från bygdegård

Rubrikernas i dagens program:

* 56-årig kvinna utsatt för fräck fickstöld

* Vittne jagade misstänkt inbrottstjuv i Skara

* Båt för en kvarts miljon stals i Hova

Värdefull båt med trailer stulen i Hova

Någon gång mellan lördag den 22 januari vid 15- tiden fram till torsdag den 27 januari vid 20.30 har någon har krossat en ruta på baksidan av smörjhallen i gamla Bilistens lokaler i Hova. Båten förvarades i tvätthallen och stod på en båttrailer med registreringsnummer LME425. Den stulna båten är av fabrikat Big fish 600. Namnet står med blå text på båda sidorna. Båten var försedd med ett blått kapell. Den hade en blå Yamaha utombordare 100 hkr. Totalt värde cirka 280 000 kronor.

 

Vitvaror stals vid inbrott hos RC-Transporter i Skövde

Natten till tisdag den 25 januari genomfördes ett inbrott hos RC-Transporter på Bangårdsgatan i Skövde. Inbrottet upptäcktes strax före klockan 07.00 på tisdagsmorgonen när personal kom till lagret. Det kan misstänkas att någon gömt sig i lokalen när det var öppet. Sen har man arbetat inifrån och brutit sig ut. Vid inbrottet stals vitvaror och TV-apparater som skulle befordras till Elgiganten. Godsvärde minst 100 000 kronor.

 

Flera luftvapen stals vid inbrott i Tolsjö

Bygdegården i Tolsjö, utanför Lidköping utsattes för ett inbrott natten till mellan onsdag och torsdag. Brottet upptäcktes på torsdagen den 27 januari vid 17-tiden. Tjuven har tagit sig in i bygdegården genom att krossa en ruta i entrédörren. Inne i lokalen har personen brutit sig in i skjutbanelokalen och  tagit sig vidare till skjutbanans utrymme, där ett vapen, vapenskåp med luftvapen och ammunition med mera stulits värde cirka 36 900 kronor.

 

Inbrottsförsök på kafé i Skara

Kaféet, som ligger på Djäknegatan utsattes för ett inbrottsförsök vid 04:30 på lördagsmorgonen. En ruta belägen till vänster om en dörr som går till kaféet har krossats. Rutan var cirka 1x2 meter. Det verkade enligt ägaren som om inget var tillgripet eller förstört förutom rutan. Ett vittne observerade vid tillfället en person vid den sönderslagna rutan. Mannen försvann från platsen. Vittnet försökte följa efter personen men tappade bort honom Mannen hade mörka kläder samt eventuellt bar han på en ryggsäck.

Kafé på Elins Espland utsatt för stölder

Den senaste stölden skedde i tisdags den 25 januari efter 19:30. Kaféet är beläget inne i köpcentrat och vid stängningsdags låser man en grind. Denna grind har tjuven hoppat över. Därefter har han stulit  bakverk och tombackar. Övervakningskamera finns på platsen som har bilder på när en man hoppar över grinden och bär på varorna. Detta upprepades flera gånger. Liknade brott har skett även vid tidigare tillfällen.

Fickstöld på Hem&Hobby i Skövde

I torsdags den 27 januari vid 16:45 utsattes en 56-årig kvinna för en fräck fickstöld. Hon stod och tittade på gratulationskort inne på Hem&Hobby när tre män trängde sig intill henne. De var så närgångna att de knuffade till henne. När hon försökte komma förbi dem stod den ene i vägen. Hon bad honom flytta sig och när han inte gjorde det knuffade hon till honom så att hon kunde komma därifrån. Ingen av männen sade något under tiden. När hon upptäckte att hennes plånbok var borta hade männen lämnat butiken. De tre männen var välklädda och cirka 190 cm långa.

Bostadsinbrott i Jäla utanför Floby

Söndagen den 30 januari någon gång mellan 17:30 och 22:10 förövades ett inbrott i en villa utanför Floby. Paret som bor i villa hade under kvällen varit på bio. När de kommer hem från upptäcker de att de haft inbrott i huset. Det är okänt tjuven tagit sig in i huset. Tjuven har har rört sig i hela huset och stulit pengar, smycken och mobiltelefoner.

Handverktyg m.m. stals vid inbrott i Tibro

Ett inbrott skedde i en lokal på Grönhultsvägen i Tibro under förra helgen och upptäcktes på måndagen den 24 januari vid 15: tiden. Målsäganden berättar att han lånar de aktuella lokalerna och att han ägnar sig åt att sälja skrot. När ägaren kom till lokalerna på måndags eftermiddagen stod portarna öppna och en mängdhandverktyg var tillgripna. Tjuven hade klippt upp hänglåset till en av grindarna för att ta sig in på området. Under fredag eftermiddag observerades en VW Passat som åkte förbi inne på området och han tror att den kan ha samband med inbrottet. Uppgifter finns om att en man försökt sälja handverktyg från en bil i Tibroområdet. Beskrivning av dessa stämmer överens med några av de tillgripna maskinerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".