1 av 5
Anna Bolander ordförande i Lidköpings Ridklubb visar skisser på de nya byggnaderna. Foto: Erik Holmlund/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
2 av 5
Ridskolechefen Susanne Broberg. Foto: Erik Holmlund/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
3 av 5
Kommunalrådet Kjell Hedvall försöker ta sig upp på en häst. Foto: Erik Holmlund/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
4 av 5
Kjell Hedvall tog sig upp på hästen och fick hjälp av Susanne Broberg. Foto: Erik Holmlund/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
5 av 5
Klassisk första-spadtaget-bild. Foto: Erik Holmlund/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Onsdag 2 mars

Nytt ridhus för 25 miljoner

"Lidköping satsar mest på killarna"
3:32 min

Omkring 25 miljoner kronor kommer det att kosta och i september ska det stå klart. I dag togs första spadtaget till ett nytt ridhus i Lidköping.

– Det är en stor dag för ridsporten i Lidköping och det känns fantastiskt roligt. Vårt gamla stall är 40 år, mögelangripet och uttjänt. Nu får vi den här möjligheten tack vare att Lidköpings kommun går in som borgenär. Det var verkligen i grevens tid, säger Anna Bolander, ordförande i Lidköpings Ridklubb.

I dag togs första spadtaget till Lidköpings Ridklubbs nya ridanläggning. Delar av den gamla anläggningen ska rivas och i september 2011 ska ett nytt ridhus stå klart.

Lidköpings kommun har tidigare gått i borgen för ett lån på 24,25 miljoner kronor. Dessutom kommer de bidra med max 1,4 miljoner i anläggningsstöd per år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".