Jenny Wilson. Foto: Daniel Writberg

Pressmeddelande 14 februari 2014: Jenny Wilson gör det omöjliga möjligt med Sveriges Radios Symfoniorkester

Sjufaldigt grammisnominerade elektro-popartisten Jenny Wilson i ett överraskande och spännande musikaliskt möte - där allt kan hända och inget är omöjligt - med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen den 25, 26 april.

”Gå ut och begär det omöjliga!” är sentensen som sammanfattar Jenny Wilsons senaste platta. Är ett möte mellan Jenny Wilson och en stor symfoniorkester omöjligt? Det tycker inte Berwaldhallen som nu möjliggör ännu ett oväntat möte med en svensk musiker utanför den traditionella konstmusikgenren och Sveriges Radios Symfoniorkester.

- Det här kommer bli det mäktigaste jag gjort sedan jag födde barn! säger Jenny Wilson själv som är full av entusiasm inför sitt möte med orkestern och alla de musikaliska möjligheter som en så stor ensemble med alla sina instrument kan ge.

P3-guldvinnaren för ”Årets pop”, Jenny Wilson ger sig i dagarna ut på Europaturné i två veckor. Parallellt börjar hon dock arbetet att tillsammans med dirigenten Hans Ek planera och arrangera konserterna som till stora delar kommer att bygga på hennes senaste album Demand the impossible!

- Jennys musik är episk med stora ljudlandskap och texter som lämpar sig i symfonisk gestaltning. Vi vill tillsammans, genom mötet med Sveriges Radios Symfoniorkester, skapa något nytt i hennes musik och verkligen ta fram det symfoniska, säger Hans Ek.

Plattan, som släpptes i november förra året, är nominerad till inte mindre än 7 grammis: årets artist, årets album, årets pop, årets kompositör, årets producent, årets textförfattare och årets musikvideo. Skivan beskrevs så här av Svenska Dagbladets recensent som gav den 5 av 6 möjliga poäng: ”Hennes egen estetiska idé är numera så stark och så särpräglad att alla disparata element sugs upp av den. Ut kommer elektronisk, pumpande och dystopisk soul”. Den kritikerrosade skivan karaktäriseras även som ”feministisk”, ”politisk”, ”personlig” och ”symboliskt laddad”. Nog känns det som ett spännande möte som väntar i Berwaldhallen i april!

Konsertfakta
Svenska Stjärnor: Jenny Wilson
Fredag 25 april kl 19:30
Lördag 26 april kl 15:00
Berwaldhallen
Sveriges Radios Symfoniorkester
Hans Ek, dirigent
Biljetter: 140-475 kr

Om Svenska Stjärnor
I konsertserien Svenska Stjärnor möter svenska populärmusikartister Sveriges Radios Symfoniorkester i nyskapande cross-over-konserter där låtarna får ett nytt sound i nyskrivna orkesterarrangemang med stjärnglans. Det har lett till många spännande möten genom åren med artister som Peter Jöback, Ola Salo, Lena Philipsson, Sarah Dawn Finer, Tommy Körberg, Veronica Maggio och Ane Brun, och under den innevarande säsongen Carola, Petter och Sven-Bertil Taube.

För pressinformation om Jenny Wilson
Johanna Beckman
E-post: johanna@familjenbeckman.com
Telefon: 0760-06 40 60
www.luger.se/jenny-wilson

För pressinformation om konserten och pressackrediteringar
Peter Smith, pressansvarig Berwaldhallen
E-post: peter.smith@sverigesradio.se
Telefon: 08-784 51 39, 0708-62 78 57
www.berwaldhallen.se

För biljetter och biljettinformation
www.berwaldhallen.se
E-post: biljettkontoret.berwaldhallen@sverigesradio.se
Telefon: 08-784 18 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".