Sitter han fängslad?

20-åring fortfarande spårlöst försvunnen i Etiopen

Igår torsdag kallade Utrikesdepartementet upp Etiopens ambassadör Dina Mufti för att få information om den 20-årige svenske medborgaren Mukhtar, som uppges vara försvunnen sedan han kom med flyg till Addis Abeba den 30 juni.

Familjen misstänker att han sitter fängslad i Etiopen efter att en medpassagerare berättat att 20-åringen greps av polis, och sedan dess har han inte hörts av. UD vill nu veta om han hålls fången och har besökt polistationer utan resultat.

Den etiopiske ambassadören kände inte till det här fallet, enligt en UDs talesman.Ambassadören lovade att återkomma till UD så fort han får veta någonting om Mukhtar. Den etiopiska polisen har förnekat hittills att Mukhtar skulle finnas fängslad hos dom.

Familjens advokat Björn Hurtig har skrivit ett öppet brev till UD där han ifrågasätter avsaknaden av information till Mukhtars anhöriga.

Källa: Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".