Skolklass för flickor i Afghanistan

Världens barn i centrum i nationell kampanj

Världens Barn insamlingen är en årlig återkommande kampanj för att samla pengar och hjälpa fattiga barn i världen. Kampanjen arrangeras av Radiohjälpen. I år har startfältet breddats till att omfatta hela 15 frivilliga organisationer med olika bakgrund inom folkrörelsen. Omkring 30 000 personer arbetar i hela landet för att samla så mycket pengar som möjligt.Finns Norgren, Radiohjälpens generalsekreterare intervjuas.

Reporter: Alberico Lecchini

Världens Barn-kampanjens unika tanke är att seriösa organisationer arbetar tillsammans, med gemensam kraft för att hjälpa barn med behov av utbildning, hälsovård mm., det säger Finn Norgren, Radiohjälpens generalsekreterare.

Radiohjälpen bildades 1939 av Sveriges Radio.

Insamlingen Världens Barn startade 1997 och kännetecknas av att Radiohjälpen i ett och samma insamlingsprojekt samverkar med ett flertal insamlingsorganisationer under ett gemensamt tema - hälsa, utbildning och framtid.

2006 samlades 80 milj. kr. in och 30 000 personer deltog i kampanjen.

Radiohjälpen har haft möjlighet att stödja 32 organisationer med över 100 olika projekt som långsiktigt ger barn chansen till en bra och värdig tillvaro med dessa samlade pengar.

Deltagande organisationer 2007: Clowner utan Gränser, Diakonia, Erikshjälpen, IM/Individuell Människohjälp, IOGT-NTO-rörelsen, KFUK-KFUM, Kooperation Utan Gränser, Lions, Lutherhjälpen, Läkarmissionen, Plan Sverige, Rädda Barnen, Svenska Röda Korset, Unicef Sverige och Vi-skogen.

Mer info:

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=36081

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=74017&a=904406&lid=puff_903849&lpos=lasMer

Den 12 och 13 oktober direktsänder SVT en dubbel. insamlingsgala till förmån för Världens Barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".