En presskonferens hölls på måndagen i Borlänge efter det att den misstänkte erkänt mordet på Engla och en 31-årig kvinna. Foto: Ulf Palm/Scanpix.

42-åring erkände att han dödat 10-åriga Engla - och annan kvinna

Den 42-årige man som sitter häktad misstänkt för att ha fört bort 10-åriga Engla Höglund i Stjärnsund i Dalarna har erkänt att han dödat henne. Samtidigt erkände han mordet på 31-åriga Pernilla Hellgren i Falun år 2000. Det var när 42-åringen förhördes av två poliser från Rikskriminalpolisen under söndagseftermiddagen som han bröt ihop och erkände bägge morden.

- Han har berättat väldigt kort hur händelseförloppet har gått till, men det kommer att hållas förhör med honom imorgon igen och då ska han mer utförligt få berätta om vad som har hänt, säger mannens advokat Jan Kyrö till Ekot.

Efter erkännandet visade han polisen fram till den plats där flickans kropp hade gömts, och polisen har bekräftat att man hittat henne. Platsen ligger i Gästrikland, där 42-åringen är hemmahörande.

Flickan försvann förra lördagen i samband med en cykeltur i närheten av hemmet i Stjärnsund.

Av en tillfällighet fångades hon på bild av en man som testade sin nyinköpta kamera. Mindre än en minut efter att flickan cyklat förbi tog han en ny bild - den här gången på den 42-årige mannens bil på samma väg.

När polisen fick klart för sig vems bil det var blev mannen högintressant i utredningen. Han var dömd för att vid tre tillfällen gjort våldsamma sexuella närmanden mot unga kvinnor, två av dem bara 16 år.

Han greps i Skåne i tisdags, och häktades i fredags.

Försvinnandet har berört många människor, inte minst i trakten av Stjärnsund utanför Hedemora. Varje dag har hundratals frivilliga sökt efter henne under ledning av polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista