Pengar, historia och Sverigesupportrar i Radio Swedens EM-special

Nu har det ena av sommarens stora internationella sportevenemang dragit igång: fotbolls-EM i Österrike och Schweiz. För svensk del är det viktig premiär på tisdag, då Zlatan, Henke och Ljungberg ställs mot titelförsvarande Grekland i Salzburg. På SR International uppmärksammar vi förstås det förestående dramat på olika sätt. På söndagen sänder Radio Swedens svenska redaktion sin EM-special. Det handlar bland annat om hur ett EM-guld kan påverka ett helt lands ekonomi, säger SEB-ekonomen Tomas Lindström. Men det är inte säkert att en svensk seger är bäst för svensk ekonomi.

Camp Sweden. Tusentals svenska supportrar håller som bäst på att planera sin EM-insats. Lyssna vad den stora supportergruppen Camp Sweden tänker göra.

Den svenska EM-historien. EM-slutpelet i Österrike och Schweiz är Sveriges fjärde genom tiderna. Här sammanfattar vi de svenska insatserna 1992, 2000 och 2004.

Reportrar:Anders Ljungberg, Maria Quistberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista