Biskop Sebastian Bakare

Biskop Bakare får årets Per Anger -pris

Biskop Sebastian Bakare, företrädare för den anglikanska kyrkan i Zimbabwe, tilldelas årets Per Anger -pris för sitt engagerade arbete för mänskliga rättigheter i ett politiskt instabilt Zimbabwe.

Forum för levande historia har regeringens uppdrag att årligen dela ut priset i ambassadör Per Angers anda. Biskop Bakares insatser är inspirerande och uppmuntrar till civilkurage säger överintendent Eskil Franck.

Priset delas ut till personer som visat stort mod och egen initiativförmåga. De har agerat utan egen vinning och ofta med stort personligt risktagande.

(Åtta frivilligorganisationer med etablerade kontakter inom MR-området över hela världen har deltagit i valet av årets pristagare: Svenska FN-förbundet, Rädda Barnen, Amnesty, Svenska Kyrkan, Diakonia, Svenska Helsingforskommittén för mänskliga rättigheter, Reportrar utan gränser och Svenska Avdelningen av Juristkommissionen.)

Biskop Bakare deltar i prisceremonin iStockholm 10 november och är huvudtalare på MR-dagarna 13-14 november i Luleå.

Reporter: Olgica Lindquist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista