Personer med funktionshinder lyfts också fram i DO:s rapport

DO lyfter fram köndiskriminering

Gravida kvinnors diskrimineras på arbetsmarknaden och tillängligheten för funktionshindrade brister. Det visar ny statistik från Diskrimineringsombudsmannen DO som presenterades på tisdagen.

Förra året fick DO in 177 anmälningar om könsdiskriminering på arbetsmarknaden, och det är en ökning med 24 procent mot 2008. Christine Gilliam, utvecklingschef på DO, anser att många arbetsgivare har en konservativt syn på kvinnors graviditet.

- Ja, det finns en konservativ syn kring detta. Och det är ju att kvinnan ska bära hela ansvaret för graviditeten medan i praktiken så är det ju så att man är alltid två om detta, men arbetsgivaren ser inte den andra partens ansvar lika tydligt. Då kan man inte lägga allting bara på kvinnan, säger Christine Gilliam.

Under 2009 har Diskrimineringsombudsmannen fått in drygt 2.500 anmälningar om misstänkt diskriminering, till exempel rörde nästan 900 anmälningar diskriminering inom arbetslivet.

Året 2008 fick de fyra diskrimineringsombudsmännen sammanlagt knappt 2.100 anmälningar.

Att antalet anmälningar skulle öka förväntade sig DO:s ordförande Katri Linna redan förra året och pekade på att dels förändrades diskrimineringslagen den 1 januari 2009 - till exempel infördes då lder som en ny diskrimineringsgrund - dels att fler människor har blivit medvetna om sina rättigheter.

En av dem som anmälde sin arbetsgivare för könsdiskriminering var Erika Roth. Hon jobbar som personligassistent och var mammaledig med sitt andra barn när hon fick ett samtal från sin chef.

- Och han sa att min tjänst var tillsatt av min vikarie, och de var nöjda med den personal de har i dag och därför hade jag inte mitt jobb kvar.

Erika Roth, intervjuad i P3 Nyheterna.

DO anser också att det inte bara är arbetsgivarna som har ansvaret för de gravidas situation. Facket måste också arbeta förebyggande och föra in frågorna i kollektivavtalen.

Romernas situation uppmärksammas också i rapporten. Enligt DO har romer i ökad utsträckning anmält diskriminering, där det då är det deras situatuion på bostadsmarknaden och bemötandet inom socialtjänsten som står i centrum.

Christine Gilliam:

- Ja, och det har också sin bakgrund i ett lyckat förarbete, den här gången hos Ombudsmannen mot Etnisk Diskriminering. Och när det här sprider sig i den romska gruppen att "vi faktiskt har behandlats på diskriminerande sätt, vi har mött kränkande särbehandling ", man kan då anmäla det, det finns någon som driver de här frågorna, så blir det en positivt spiral och det kommer in fler anmälningar.

Det finns en annan grupp som inte skyddas av diskrimineringslagen, men som DO tycker behöver inkluderas. Det handlar om de funktionshindrade som inte blir delaktiga i samhällslivet, säger Gilliam.

- Vi får väldigt många anmälningar från personer med funktionsnedsättning som inte kan ta del i samhällslivet på olika sätt. Man kommer inte in i butiker, varuhus eller kan röra sig i kollektiv trafiken. Man kommer inte på restauranger, jag har haft personer som inte kunnat rösta därför att man får inte kunnat komma in på röstlokalen. Och då menar vi på DO att det här måste lagstiftarna göra någonting åt. Om man inte gör miljön tillänglig så ska det kunna vara ett exempel på diskriminering och de här personera ska kunna anmäla det och få en upprättelse kring detta, hävdar Christine Gilliam, DO:s utvecklingschef.

Reporter: Alberico Lecchini

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".