Svenska Isafstyrkan i Afghanistan. Foto: Ingrid Dahlbäck/Scanpix

Försvaret är långsam på jämställdhet

Jämställdhet i försvaret är en fråga som debatterades på en konferens från Folk och försvar igår och trots att försvarsmakten nu satsar på utbildningar och jämställdhetsplaner, så går det för långsamt, det säger Sandra Falk, som är värnpliktig i Enköping och har varit med och startat "inte lika med" - ett projekt kring jämställdhet i försvarsmakten.

- Vi fick nog helt enkelt, vi tycker att det är en alldeles för maskulin jargong och det är väldigt ovälkomnande som kvinna eller annan minoritet i försvarsmakten, så vi försöker förändra det här både gällande utrustning, jargong och attityd.

Andelen kvinnor som mönstrat har ökat kraftigt på tio år, från drygt en promille 1998 till sex procent 2008, men Försvarsmakten är fortfarande en mansdominerad värld. Först 1980, då Sveriges jämställdhetslag trädde i kraft, släpptes kvinnor in och fick söka vissa militära tjänster och 2003 utformades den första centrala jämställdhetsplanen för Försvarsmakten, men ännu har man långt till en jämställd utbildning och arbetsplats, säger Sandra Falk.

- Problemen i sig är väl b la osynliggörandet av kvinnor och många blir motarbetade av sina medarbetare eller befäl just därför att man är kvinna och många har den bilden att kvinnor inte hör hemma i försvarsmakten, men sedan är det den här jargongen att det ska skämtas hej vilt om homosexuella och kvinnor, som vi vill förändra, för vi tycker inte att det ska gå till så på en arbetsplats, speciellt inte när det övergår till frivillighet och det blir en arbetsplats som alla andra.

Förstod du att det var det här du skulle möta?

 - Nej, jag tänkte mig mer att det skulle vara hårt fysiskt, men inte att det skulle bli så tufft psykiskt, att man hela tiden måste försvara sig som tjej, att visa att jag kan lika mycket som killarna, jag kan gå på marsch och lyfta saker, jag hörde ett uttryck som killarna använder att man aldrig ska vara sämre än den bästa tjejen, man måste hela tiden bevisa att man hör hemma inom den här arbetsplatsen och det tycker jag är helt fel, men sedan också den här jargongen som är, jag tycker att det är helt absurt, men det är väl just det att det varit en enkönad arbetsplats, där en viss attityd har uppkommit som ingen har reagerat över och sagt att det är inte så här det ska gå till.

2004 startade Försvarsmakten projektet Genderforce, för att förbättra också de svenska internationella insatserna ur ett genusperspektiv, men också där är det en lång väg kvar, säger Johan Tejpar är forskare på Försvarets forskningsinstitut, FOI:

- Man har kommit en liten bit på vägen, men det saknas oerhört mycket, genus måste vara en naturlig del av ens arbetsvardag, man ska inte behöva bryta ut det som en särskild fråga, det handlar om människor, inte om män eller kvinnor och där är man absolut inte idag, om man tittar på den internationella styrkan så har man en genderrådgivare och så kallade focus points som samlar information och informerar chefen, men det är när den strukturen inte behövs, som man är framme, när alla soldater har förmågan att se strukturerna och värdera informationen, men det är lång tid kvar, sedan finns det också många praktiska detaljer att det inte inte finns anpassad utrustning, hjälmar och kläder.

I vår väntas riksdagen klubba igenom att den så kallade allmänna värnplikten, som hittils bara gällt för män, avskaffas, i alla fall i fredstider. Om läget kräver det, ska dock värnplikten återinföras, enligt förslaget, men då bli allmän och gälla för både kvinnor och män, Det ska vara en del i formandet av ett nytt, mer flexibelt försvar, som i huvudsak bygger på en mindre grupp yrkesmilitärer. Frågan är om det ger fler kvinnor i försvaret och om fler kvinnor ger ett bättre försvar. Sandra Falk igen:

- Jag tror inte att huvudsaken är att det blir fler kvinnor, även om mixade trupper utför arbetet allra bäst, men jag tror att det handlar om tänket och utbildningen och itne könet som avgör hur arbetet blir.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".