Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Arbetsgivare väljer systematiskt bort utsatta

3:02 min

Arbetsgivare väljer systematiskt bort arbetssökande som tillhör utsatta grupper, enligt en ny rapport. Särskilt svårt är det för personer som lider av kraftig övervikt eller har utomeuropeisk bakgrund.

Reshad Sneyi har sökt hundratals jobb utan att lyckas bli anställd. Han tror att det har med hans ålder och etniska bakgrund att göra.

– Arbeten jag har sökt har varit inom olika branscher där jag har lång erfarenhet. Från restaurangbranschen har jag 20 års erfarenhet och jag har haft eget. Jag har flera års erfarenhet från transportsektorn, där har jag sökt. Men jag även försökt med annat, till exempel att jobba som vakt på nätterna. Men nej, det gick aldrig, berättar Reshad Sneyi.

Reshad Sneyi är 57 år och kommer från kurdiska delen av Iran. Under ett och ett halvt år har han besvarat över 200 jobbannonser i Stockholm där han bor och i andra omkringliggande städer. Trots lång yrkeslivserfarenhet har han mycket svårt att få jobb. Enligt en rapport från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU, är han långt ifrån ensam. Undersökningen kom fram till att arbetssökande som är äldre, överviktiga, har hög sjukfrånvaro eller icke-europeiskt ursprung systematiskt väljs bort när företag anställer ny personal.

Per Johansson är en av de som har gjort studien. Han tror att arbetsgivarna inte vågar anställa.

– Man vill minimera risk vid en anställning, det är i stor utsträckning det de handlar om och då går man på vissa attribut som signalerar potentiell risk eller mindre produktivitet. Men det är ett problem om man går allt för mycket på den här typen av attribut eftersom man då riskerar att man missar väldigt kompetent personal, säger han.

I studien gjorde IFAU ett experiment. De frågade arbetsgivarna vem de skulle anställa av två hypotetiska jobbsökare för att se om det fanns grupper som sållades bort. Man kom fram till att vissa attribut var särskilt oönskade. Exempelvis har personer som lider av kraftig övervikt 80 procentenheter lägre sannolikhet att bli erbjudna arbete jämfört med någon som är normalviktig. Även etnisk bakgrund och religiös tillhörighet spelar stor roll. Men Per Johansson tror att det finns sätt att motverka den här typen av diskriminering på arbetsmarknaden.

– Arbetsgivarna kan bli bättre på att försöka systematisera hur en arbetsintervju går till så att man minskar den här typen av statistisk diskriminering. Att försöka ordna subventionerade anställningar för vissa grupper.

Men Reshad Sneyi har tröttnat. Efter att ha sökt massvis av jobb har han tillslut gett upp.

– Jag har en lång erfarenhet, är snabb, har kraftiga händer och ben, blir aldrig stressad. De såg det och blev glada när jag var på arbetsintervjun för jag var trevligt och finklädd. Fast det hjälpte inte på något sätt. De hörde aldrig av sig eller meddelade att de hade anställt någon annan. Jag tror att det var åldern, samt att jag har utländsk bakgrund. Nu har jag bestämt mig för att åka till irakiska Kurdistan och jobba där i stället. Här är det alldeles omöjligt, säger Reshad Sneyi.

Paola Lindahl Voigt Beşir Kavak

SR International

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista