Folkets demonstration från 30 januari. Foto: Marcus Ericsson/TT
Folkets demonstration från 30 januari. Foto: Marcus Ericsson/TT

Ny invandrarkritisk manifestation anordnas i Stockholm

0:57 min

I morgon lördag hålls återigen den invandrarkritiska manifestationen "Folkets demonstration", på Norrmalmstorg i centrala Stockholm. 

En stor polisinsats väntas kring Norrmalmstorg imorgon lördag då en grupp med anknytning till Sverigedemokraterna ordnar "Folkets Demonstration", ett torgmöte där det bland annat ställs krav på extraval och "en regering som i första hand värnar om Sverige och dess medborgare".

Vid tidigare möten har demonstrationen samlat anhängare från bland annat den svenska Vit makt-rörelsen. Och i samband med det förra mötet - den 30 januari - greps tre högerextremister för misshandel. 

Även den här gången anordnas en motdemonstration. Josefin Purwin, som är talesperson för den, tycker att det är viktigt att öppet ta ställning.

– Sådana här rasistiska åsiktsriddare får inte stå oemotsagda på en sådan offentlig plats som Norrmalmstorg, säger hon.

Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen, berättar att man har tillsatt extra personal under morgondagen för att allt ska gå lugnt till.

– Vi ska se till att både den tillståndsgivna och den eventuellt inte tillståndsgivna demonstrationen kan genomföras, så det är klart att det kommer vara fler poliser än vanligt, säger Lars Byström.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista