Forsberg osäker på fortsatt spel

Peter Forsbergs nya klubb Nashville blev utslaget redan i den första omgången av Stanley cup-slutspelet.

I stället för att kämpa om en ny titel kan den svenske superstjärnan nu ha spelat sin sista match för laget.

-Jag vet inte. Jag vet inte ens om jag kommer att spela nästa år, säger han.

Peter Forsberg bytte tidigare i år klubbadress, från bottenlaget Philadelphia till topplaget Nashville. Bytet gav Forsberg hopp om att kunna vinna sin tredje Stanley cup-titel, men San José vann matchserien med 4-1 och gick därmed vidare på Nashvilles och Forsbergs bekostnad. Den avslutande matchen slutade med en knapp förlust, 2-3.

Forsberg, som säsongen igenom haft stora skadeproblem, var efteråt mycket besviken och kunde inte svara på vad som händer härnäst. -Jag måste ta en paus. Hela året har varit en kamp. Men jag har haft väldigt roligt sedan jag kom hit. Det är ett härligt gäng. Det är bara synd att vi måste åka ut så tidigt, säger svensken enligt klubbens hemsida. -Jag trodde verkligen att vi hade en bra chans och ett lag som kunde gå långt.

Buffalo besegrade New York Islanders med 4-3 och är därmed också klart för kvartsfinal efter 4-1 i matcher. Det var Buffalo som stod för matchens tre första mål, och inte förrän en bit in i den tredje perioden började Islanders slå tillbaka. Den sista perioden slutade 3-1 till Islanders fördel, men det räckte inte hela vägen. Buffalo når kvartsfinalerna för andra året i rad och ställs emot New York Rangers eller Tampa Bay.

New Jersey besegrade Tampa Bay med 3-0 sedan New Jersey-målvakten Martin Brodeur storspelat och motat alla 31 puckarna mot New Jersey-målet. Johan Holmqvist i Tampas mål hade inte det inte lika hett om öronen, med två insläppta puckar av 13 skott på målet. Det sista målet kom i öppen kasse med knappa två minuter kvar av matchen. ( TT )

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista