Harald snackar

Fem raka segrar för Modo Hockey har nu följts av tre uddamålsförluster på raken, två av dessa hemma i Swedbank Arena.

– Det som hänt har hänt och det ska vi inte älta, i stället gäller det att hela tiden se möjligheterna, de är trots allt oändliga i den här rekordjämna elitserien, säger Harald Lückner, coachen.

Träningen för Modo Hockey dagen efter 2-3 mot Mora började lite senare än meningen var. Detta sedan truppen som sådan samlats och snackat igen om en del saker och bestämt att försöka se och ta med sig det positiva.

– Att prata om det som är fel leder ofta inte framåt, därför pratade vi en del om matchen i Timrå, som trots allt var mer än godkänd spelmässigt.

Modo-coachen menar att spekulationerna ibland blir lite väl många – och negativa.

– Svart eller vitt, himmel eller helvete, så blir det, men behöver inte alltid vara så. Nu fokuserar vi på nästa match och det är Djurgården på Johanneshov. Varje match är en ny tillfällighet och i den här serien gäller det att försöka ta varje chans, hemma eller borta spelar ingen roll.

Hur ser du på Djurgården som nästa motståndare?

– Ett mycket bra lag med många matchvinnare, ganska lika oss med andra ord. Men ska vi vinna måste vi upp några nivåer jämfört med senast.

Glädjande senast var att comebackande Tommy Warghs axel höll så bra.

– Därför får Jens Westin och Elias Bjuhr spela med J 20 i helgen.

En annan Warg, centern Fredrik, behövde bara vila en match efter skadan i länsderbyt i tisdags. Han spelar mot Djurgården, testet vid gårdagsträningen utföll tillfullo.

Fortfarande saknas skadade Mattias Timander, Ronald Petrovicky och Niklas Sundström. Lagkaptenen Per Svartvadet åker heller inte med till Stockholm omm inte tredje barnet i familjen kommit i god tid innan avresan för laget.

Modo Hockey mot Djurgården

Målvakt: 60 Karol Krizan (30 Michal Zajkowski).

Backar: 5 Hans Jonsson, 7 Per Hållberg, 8 Oscar Hedman, 34 Tommy Wargh, 35 Pierre Hedin, 41 Victor Hedman.

Forwards: 9 Magnus Wernblom, 10 Per-Åge Skröder, 13 Marcus Jonasén, 15 Andreas Salomonsson, 16 Tobias Forsberg, 18 Peter Öberg, 19 Jari Tolsa, 20 Oscar Steen, 22 Patrick Yetman, 29 Andreas Molinder, 79 Fredrik Warg

Noterbart 1: Skadade: Mattias Timander (rygg), Ronald Petrovicky (revben) och Niklas Sundström (axel). Per Svartvadet väntar på tillökning i familjen.

Noterbart 2: Modo Hockey mötte Djurgården i premiären hemma i höst, 5-4 blev det sedan nye Marcus Jonasén gjort segermålet.

Noterbart 3: Modo åker charter tur och retur till matchen, som spelas på Johanneshov.

Noterbart 4: Matchen Djurgården- Modo Hockey kan ses med det s k Säsongskortet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista