Anna Gjöres och Matilda Rangborg. Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio.

Redaktion

Serien ”Det svenska psyket” görs av produktionsbolaget SMTRADIO som också producerar konsumentprogrammet Plånboken i P1. Bolaget gjorde också den uppmärksammade serien ”Kris i skolan?” som nominerades till grävpriset Guldspaden.

Reporter Matilda Rangborg har arbetat med nyhets- och samhällsjournalistik inom Sveriges Radio både som reporter och producent sedan 2005. Bland de program hon arbetat med kan nämnas det granskade magasinet Front i P3, P1 Morgon och P3 Dokumentär. Matilda Rangborg är också skrivande journalist och författare till boken ”Vanmakt” en granskning av polisens arbete med brottsutredningar som utkom 2010. Är i grunden statsvetare med svensk politik som specialområde.

Reporter Anna Gjöres har arbetat med nyhets- och samhällsjournalistik sedan 2005 inom såväl Sveriges Radios lokala kanaler som rikskanaler. Har också varit nyhetsreporter på TV4 Nyheterna.  Bland de program hon arbetat inom Sveriges Radio kan nämnas P1 Morgon, P3 Dokumentär och Studio Ett. Som frilansjournalist har Anna också producerat material för bland annat medieprogrammet Vår Grundade Mening och Sydsvenskan. Är i grunden statsvetare med antropologi som specialområde.
 
Producent Pia Jungeryd Kittel är programchef på SMTRADIO.

Exekutiv producent hos Sveriges Radio P1 är Katherine Zimmerman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".