Att springa en stund på löpbandet är bra lunchmotion. Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
25 januari

Lyfta vikter under lunchen

4:09 min

Nu ska du inte bara hinna äta din mat under lunchtimman, utan helst ta ett varv till gymmet också. Att träna under lunchen är nämligen något fler och fler gör.

På Träningskompaniet i Halmstad är det många som tränar både tidiga morgnar och under lunchen.

– Jag tror många försöker optimera sitt liv med tider och få ihop det och kanske kunna tillbringa lite mer tid hemma, säger Viktoria Albrektson som är gruppträningsansvarig på gymmet.

De har haft gruppträningspass under luncher ett tag, men besöksfrekvensen bara ökar. Även på gymdelen av träningscentret så är det en del lunchbesökare.

– Har man möjlighet att träna lite tidigare på dagen så är det betydligt lugnare än under kvällarna. Speciellt under den här årstiden när alla ska träna, säger Viktoria Albrektson.

En av dem som gillar att träna under lunchen är Anja Andersson.

– Dels så tycker jag att tiden passar mig bra i mitt schema som jag har och sen tycker jag om att träna när det inte är allt för mycket folk här, säger Anja Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista