Julpyssel 7: Minijulgran

Den här lilla julgranen blir supergullig och kan stå var som helst.

Du behöver:

Styvt papper
Sax och klister
Färgpennor eller kritor
Klistermärkesstjärnor
En tandpetare

Gör så här:

  • Kolla på bilden här bredvid och rita upp en likadan form på ett styvt papper. Vitt eller grönt papper passar bra. Gör de raka sidorna cirka 10 centimeter långa så blir minijulgranen lagom stor. Glöm inte att rita dit kantbiten som du ska klistra ihop granen med!
  • Klipp ut din gran och rulla ihop den till en strut. Kolla om formen blivit bra. Om granen är för smal eller bred så klipp ut en ny form tills du är nöjd.
  • När du har en bra granform så kan du färglägga den. Rita dit glitter, juldekorationer och ljus. Måla också granen grön ifall du har valt vitt papper.
  • När du har ritat klart ska du klistra ihop granen. Stryk klister på sidoremsan och rulla ihop pappersbiten till en strut så att kantbiten med klister hamnar innanför den andra kanten. Håll ihop granen så tills klistret har torkat lite.
  • Medan klistret torkar färdigt kan du göra stjärnan. Klistra fast två klistermärkesstjärnor i ena änden av en tandpetare, en på varje sida.
  • När granen har torkat kan du testa om den står bra. Klipp bort lite papper nertill på någon sida om den är vinglig i botten.
  • Gör ett litet hål i toppen av granen och stick ner tandpetaren med stjärnan där. Nu är din minijulgran färdig! Om du vill kan du klistra upp hela granen på en rund bottenplatta som du färglägger också. Så får din gran en julmatta!

Lycka till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista