Julpyssel - granris

Julpyssel 19: Granris till dörren

Med lite granris utanför ytterdörren fixar du julstämning direkt. Och så luktar det så gott!

Du behöver:

Grankvistar
Sekatör

Gör så här:

  • Skaffa lite grankvistar som blivit över. Ni kanske måste klippa av ett par grenar när ni tar in julgranen hemma? Eller så kanske du kan fråga en julgransförsäljare om du kan få lite överblivet granris, ifall du inte har en egen julgran.
  • Klipp av grankvistarna med en sekatör så att de är lika långa. De ska vara ungefär lika långa som en vanlig dörrmatta. Be helst en vuxen om hjälp att använda sekatören. Det kan vara trögt att knipsa av grankvistar, och sekatörer är vassa och lite knepiga att använda. Har du ingen sekatör så kan en rejäl tång funka också, men en sekatör är bäst.
  • Lägg ut granriset på marken eller golvet utanför ytterdörren så luktar det gott och ser juligt ut när man kommer hem till dig!
  • Om du bor i lägenhet så se bara till att ta bort granriset innan det börjat barra för mycket, och sopa upp de barr som lossnat så att det inte blir barr i hela trapphuset. Granriset borde hålla sig färskt i någon vecka i alla fall.

Lycka till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista