Julpyssel - rispuffar

Julpyssel 23: Rispuffar med choklad och kokos

Det här är ett lättlagat recept på julgodis som blir jättegott. Vill du ha luftiga chokladpuffar så gör receptet med rispuffar, vill du ha dem krispiga så ta cornflakes istället. Eller så kan du blanda bägge.

Du behöver:

150 gram blockchoklad, det går bra med ljus, mörk eller vit choklad
2 1/2 dl rispuffar (rostat puffat ris) eller cornflakes
Ett par matskedar kokosflingor

Extraingredienser:
Rivet apelsin- eller limeskal
Några matskedar hackade russin
Några matskedar hackad mandel

Pappersformar till ischoklad eller knäck

Gör så här:

  • Smält chokladen i micron. Bryt den i bitar och lägg den i en skål av glas eller porslin och micra tills chokladen är helt smält. Eller smält chokladen i vattenbad på spisen.
  • Blanda ner rispuffar (eller cornflakes) och kokosflingor i den smälta chokladen. Om du vill kan du blanda i någon av extraingredienserna också. Rör runt ordentligt.
  • Ställ ut formarna på en bricka. Klicka upp smeten i formarna. Använd två teskedar så går det lätt att ta lagom mycket smet och skrapa ner klicken i formen. Har du inga formar så kan du klicka upp smeten direkt på ett smörpapper istället.
  • Ställ formarna svalt en stund så att de stelnar. Färdigt att mumsa!
  • Du kan också lägga julgodiset i en fin burk och ge bort det i julklapp.

Lycka till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista