Julpyssel - strutar

Julpyssel 24: Strutar för julgodis

Om du vill ge bort julgodis så är det fint med en pappersstrut att lägga godiset i. De är enkla att göra själv.

Du behöver:

Vackert papper
Sax och tejp
Klistermärkeshjärtan

Gör så här:

  • Klipp ut en bit papper. Det ska vara format som en rektangel och vara ungefär lika stort som ett vanligt A4-papper. Lägg ut papperet platt på ett bord.
  • Gör i ordning några tejpbitar så att du har dem beredda.
  • Ta det nedre högra hörnet av papperet och rulla det snett uppåt och inåt mot mitten av papperet. Titta på bilden så ser du hur man gör. Försök hålla papperet så att det rullas in och formas som en strut. Det vänstra hörnet ska bli strutens botten.
  • Rulla ihop struten. Se till att den blir smal och tät i botten. Ta upp struten i handen och sätt fast några tejpbitar längs skarven på struten.
  • Fyll struten med något gott. Vik ner locket på struten och tejpa fast det. Sätt ett klistermärkeshjärta över den sista tejpbiten. Färdigt!

Lycka till!

Tips: Om du vill slå in en större julklapp på ett annorlunda sätt så kan du göra en strut av julpapper. Gör precis som det står här ovanför, men gör struten av en mycket större bit papper.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista