NÖJE - Sist med det senaste-redaktionen rasar - NÖJE

Lantz utan guldbagge trots uppmärksammad succétrailer

Annika Lantz utan guldbagge för 42 året i rad.

- Ärligt talat, jag tycker att det är skitdåligt!, säger 42-åriga Annika Lantz till Sist med det senastes Anna-Karin Ivarsson, när hon möter henne på arbetsrummet på våning fyra i Radiohuset.

- Det här är en trailer som har visats på biografer runt om i Sverige i månader, eller i alla fall veckor, och som älskats av många - vissa har till och med gått och sett filmen, bara på grund av trailern, och ändå ignoreras jag av den där översittarjuryn.

- Att spela sig själv är faktiskt det svåraste man kan göra, och jag tycker att jag gjorde det riktigt bra. Det var bara precis i början av trailern som jag trodde att jag var Carin Götblad, säger Lantz och tittar ut över Gärdet.

- Min arbetsplats ligger dessutom precis mellan Filmhuset och Cirkus, vilket borde gjort det ganska naturligt för Katinka Farago, att lägga märket till mig. Jag har ju till och med arbetat med projektledaren för Guldbaggegalan, Anders G Carlsson, så ingen hade ju blivit förvånad om jag vann. Förmodligen är det för att jag är kvinna, säger hon avslutningsvis men tillägger:

- Max von Sydow blev ju dubbad till riddare för sin filmgärning i helgen, och, ärligt talat, vad fan har han gjort egentligen? Jag har inte sett honom i någon trailer på sistone!

Filmen som Annika spelade en betydande roll i är Fyra år till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista