3-4 i ledningsgruppen, snudd på kvinnodominans. Och även i Aktuellt bredde flera kvinnor ut sig på måndagen. Foto: Anna-Karin Ivarsson/SR.
Annika Lantz anklagar Ekot för att ha missat viktig nyhet:

På Sveriges Radio är det kvinnorna som har byxorna på!

Täppas Fogelberg om vem som styr Sveriges radio
1:17 min

I radioprogrammet Ring P1 på fettisdagen, hävdade en lyssnare att samhället är kvinnodominerat. Programledare Täppas Fogelberg svarade med egna erfarenheter från sin arbetsplats, Sveriges Radio, där han menar att det är kvinnorna som sätter agendan. Så här lät det:

- Det är klart att jag blir bestört! säger Täppas Fogelbergs kollega Annika Lantz. Det blir jag alltid när Ekot inte gör sitt jobb - det här är ju värsta nyheten, som borde toppa alla sändningar. Men tydligen är vinterkräksjukan viktigare än det faktum att patriarkatet är krossat - och det på själva kvinnodagen! Hon suckar och tar en klunk kaffe ur en ljusblå kopp.

- Jag hoppas den här fadäsen tas upp i ledningsgruppen, som består av fyra män och tre kvinnor, säger hon sedan och spottar tillbaka kaffet i muggen.

- Jag har ju sett det själv, hur kvinnorna nästlar sig in. Dagen innan det här samtalet ägde rum i Ring P1 så försökte ett flertal kvinnor ta över Aktuelltsändningen, bara för att ta ett exempel. Jag klippte själv ut alla kön som figurerade dom första tio minuterna. Lyssna gärna, men jag vill varna känsliga lyssnare, för aldrig har det varit så tydligt att det behövs en mansdag. Skärp dig Maud!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".