Annika och Nour. Foto: Anna-Karin Ivarsson/SR.
Konspirationsteorier i sexskandalernas spår

"Politiska motståndare har lurat Dominique Strauss-Kahn att bära penis och sedan hällt en pissig kvinnosyn i hans dry martini"

Annika och Nour El-Refai rapporterar om veckans sexskandaler
9:03 min

Kalle Anka tar kvinnor på brösten på Disnyland i Florida, någon säljer sex i Riksdagen, och Usama bin Ladin hade porr i sitt gömsle. Dessa sexskandaler från den gångna veckan hamnar dock alla i skuggan av det faktum att den franska socialistpolitikern och chefen för den Internationella Valutafonden, Dominique Strauss-Kahn åtalats för grova sexuella övergrepp och försök till väldtäkt av en kvinna som arbetar som hotellstäderska på lyxhotellet där den franska politikern bodde . Många fransmän är i chock och vissa hävdar att han är utsatt för en konspiration: "Politiska motståndare har lurat honom att bära penis och sedan hällt en pissig kvinnosyn i hans dry martini", menar en fransk bloggare med ett svenskklingande namn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".