Husgud #2 Jens Lind

Eftersom Den store Producenten snodde husguden Göran Zachrisson framför mina ögon så är det bäst att jag skyndar mig och grabbar tag i tv-sportens Jens Lind.

Han är nog Guds gåva till sportjournalistiken. Eller, det är ju egentligen P3 Sport.

Men Jens Lind är också bra.

Min lillebror HATAR Stopptid, som är Linds lilla arkiv-progam efter Sportspegegln. Ofta i svartvitt. Min lillebror vill byta kanal så fort signaturen kommer. Men jag vägrar att zappa bort Jens Lind.

För jag är uppväxt med hans härliga stämma och klockrena reportage. Om grodor i Sydneys OS-by och bufflarna i Salt Lake City. Jag hittade inte de inslagen på nätet, men jag har de inspelade på VHS. Jag har nästan spelat sönder de banden.

Däremot hittade jag detta inslag från Salt Lake City 2002.

När han pratar så ryser jag. När han gör konspauser så är det verkligen konst.

Lyssna bara när han säger: "Eftersom de flesta mormoner inte dricker kaffe är choklad nationaldryck i Utah". En helt normal mening, som han lyfter i slutet med sin härliga ton.

Och människorna han träffar, som han gör reportage om, de människorna skulle ingen annan få för sig att göra reportage om.

Jag såg Jens Lind för några dagar sedan, han åt mat i tv-caféet. Och jag blir inte starstrucked av idrottsstjärnor, men jag blir det av Jens Lind. Han är min idol.

Alexander

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".