Stefan Holm. Foto: Mikael Andersson/Sveriges Radio

Stefan Holm

Presentation av Stefan Holm
1:41 min

Stefan Holm, 35 år, är en av 11 personer i världen som hoppat över 240 cm. När han vann OS-finalen i Aten 2004 blev han ende svensk som lyckats vinna OS-guld i höjdhopp. Stefan har även ställt upp i frågeprogrammet ”På Spåret” i Svt tre gånger och vunnit två av dessa. Stefan är gift och har en son och arbetar sedan drygt två år som kommunikatör på Karlstads Universitet

Gör helst på fritiden: Läser, sitter vid datorn, bygger Lego.

Bästa sportminne: Av det jag upplevt på plats utan att själv delta är det Cathy Freemans OS-guld på 400 meter i Sydney 2000. 112 000 på läktarna och hemmanationens 100:e OS-guld i historien - det var magiskt på alla sätt och vis!

Min karriärs stoltaste ögonblick: OS-guldet i Aten, det var något jag drömt om och kämpat för så länge jag ägnat mig åt idrott.

Min förebild: Som idrottman har jag alltid beundrat Carl Lewis och Gunde Svan för deras förmåga att alltid vara bäst när det gällde och att söka perfektion i sitt idrottande.

Favoritsport att titta på: Friidrott och fotboll.

Om jag skulle ha satsat på en annan sport hade det varit: Fotboll, även om jag inte hade blivit speciellt bra på det.

Som idrottare borde jag inte göra det här men kan ändå inte låta bli: Äta godis!

Detta visste ni inte om mig: Att jag älskar att bygga Lego, och då inte bara ihop med min sjuårige son, utan lika gärna för mig själv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".