Tv-tipset

Kriminalkostymdrama och nya kungasketcher

5:28 min

Är det någon som har hört talas om ett svenskproducerat kriminalkostymdrama? Kanske inte, men det har premiär på måndag på SVT i alla fall. Förutom det tipsar Erika bland annat om Hellenius hörna och Filip och Fredriks senaste program.

Hellenius hörna - TV4 fredag 21.30.
David Hellenius är tillbaka med sin pratshow, ”Hellenius hörna”, som nu har bytt sändningsdag, från torsdagar till fredagar.
Något som också är nytt är att varje program bara kommer att gästas av en person, i kväll är det skådespelaren Michael Nyqvist som kommer på besök.
Dessutom blir det en serie sketcher som återkommer under hösten, där David Hellenius och Peter Magnusson spelar  Daniel och Viktoria och skildrar hur de förbereder sig för att bli föräldrar.

Vem kan slå Filip och Fredrik - Kanal 5 söndag 20.00
På söndag är Filip och Fredrik tillbaka med ”Vem kan slå Filip och Fredrik”.
Nytt för i år är att utmanarna består av två kändisar som tävlar tillsammans, först ut är Felix Herngren och Thomas Bodström.

The reader - TV4 söndag 21.00.
Dramafilm som utspelar sig i Tyskland efter andra världskriget. En ung kille har ett kort och passionerat förhållande med en äldre kvinna. Tio år senare pluggar han juridik och när han är åskådare på en rättegång dyker hon plötsligt upp där…
En av huvudrollerna spelas av Kate Winslet, som vann en Oscar för sin roll. 

Anno 1790 - SVT1 måndag 21.00
En kriminaldramaserie som utspelar sig i slutet av 1700-talet i Stockholm.
I centrum står Johan Gustav Dåådh, som har arbetat som en slags krigsläkare i armén och återvänder till Stockholm, där han dras in i en mordutredning. Snart arbetar han tillsammans med polismästaren.
Huvudrollen spelas av en än så länge ganska okänd skådespelare – Peter Eggers. Däremot kan man se mer kända skådisar i biroller, bland annat dyker Thorsten Flink, Ola Rapace, Jessica Zandén och Sven-Bertil Taube upp i olika avsnitt.
Varje avsnitt är en avslutad mordhistoria.