Laleh förväntas bli "årets September" i nya säsongen av Så mycket bättre. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.
Tv-tipset

Massor av premiärer

Tv-tips 28 oktober
8:30 min

Den här veckan var det så mycket bra premiärer att Erika inte kunde bestämma sig för vad hon skulle ta med så här på webben får du två bonustips som du inte får i radio. Lyssna, läs och njut.

Så mycket bättre - TV4 lördag 20.00
Den här hösten är det Eva Dahlgren, Lena Philipsson, Mikael Wiehe, Tomas Ledin, E-Type, Timbuktu och Laleh som ska bo ihop och tolka varandras låtar.

Downton Abbey - SVT1 lördag 21.30
Start för säsong 2. Nu när den andra säsongen startar har det gått två år sedan vi sist såg dem och både herrskapets och tjänstefolkets vardag präglas av att Storbritannien är i krig.
 
Allt för Sverige - SVT1 söndag 20.00
I programmet får tio amerikaner, som har svenska rötter, komma till Sverige för att lära sig mer om sin släkt. Det är en tävling och priset för vinnaren är att få träffa sina svenska släktingar. Den stora behållningen i serien är de medverkande amerikanerna som är så otroligt öppna och visar väldigt mycket känslor. 

Berg flyttar in - TV4 onsdag 21.00.
På onsdag tar Carina Berg sin resväska och börjar flytta in hos ett nytt gäng kända svenskar. I premiäravsnittet flyger hon till Florida för att bo hos det svenska golfproffset Jesper Parnevik. Han har ett hus på 1300 kvadratmeter. Där finns nio sovrum – det största är nästan 300 kvadratmeter – två vattenfall, biograf och gym. Dessutom har han ett gästhus på 240 kvadratmeter…

Här är ditt kylskåp - SVT1 torsdag 20.00.
På torsdag är matprogrammet ”Här är ditt kylskåp” är tillbaka, nu i en lite ny version. Anne Lundberg tar med sig kocken Erik Fröderberg och knackar på i en hemma hos en känd person. I första avsnittet gästar de Henrik Lundqvist.

Svagaste länken - Sjuan måndag 19.00
Den går ut på att nio personer försöker svara rätt på så många frågor som möjligt under tre minuter. När de tre minuterna har gått får alla rösta på vem de tycker har varit ”den svagaste länken”. Den personen som fått flest röster måste lämna programmet och så tävlar de åtta som är kvar i tre minuter till och sedan ska ytterligare en person röstas ut. Så där håller man på tills två personer återstår, som sedan får tävla i en final.
Programledare: Kajsa Ingemarsson.

Veckans brott - SVT1 tisdag 21.00.
På tisdag är Leif GW Persson och Camilla Kvartoft tillbaka med en ny säsong av ”Veckans brott”, där de kommer att fortsätta att kommentera aktuella rättsfall och ta upp gamla fall som fortfarande är olösta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".