Göteborgsvarvet. Foto: Scanpix.
Tv-tipset

Halvmara och fotboll i rutan

Tv-tips 11 maj
5:15 min

Fotboll och halvmaran Göteborgsvarvet är två av programmen Erika tipsar om den här veckan. Vill du har mer blod tipsar hon om en ny brittisk minidramaserie om mord. Dessutom har hon ett program som du måste se, hon uppmanar hela Värmland att kolla in Downton Abbey som går i repris.

Göteborgsvarvet - SVT1 lördag 13.15
Världens största halvmara, med ca 75 000 anmälda, avgörs på lördag i Göteborg och för första gången direktsänder SVT från löparfesten. Några kändisar som man kan spana efter i folkvimlet är skidskyttarna Helena Ekholm och Björn Ferry och SVT-programledaren Anne Lundberg.

Downton Abbey - SVT1 lördag 21.00
Nu börjar den första säsongen visas i repris, under några lördagar. Den här lördagen visas avsnitt 1 & 2. Och har man inte sett den här serien måste man passa på nu. Brittiskt drama när det är som allra bäst!

Vägen till Uefa Euro 2012 - SVT2 söndag 18.00
Trupputtagningen - TV4 måndag 18.00
På söndag fokuserar "Vägen till Uefa Euro 2012" på Sverige och vi möter bland annat Zlatan, Erik Hamrén och Kim Källström. Nu är det ju mindre än en månad kvar innan EM i Polen & Ukraina drar igång och på måndag presenterar Hamrén vilka spelar som får följa med till EM. Trupputtagningen direktsänds i TV4.

Borgen - SVT1 måndag 21.00
Den andra säsongen av den danska dramaserien "Borgen" börjar på måndag. Nu har det gått två år sedan Birgitte Nyborg blev statsminister. Hon pressas av opinionen att ta hem de danska trupperna från Afghanistan och hon bestämmer sig för att åka dit för att hälsa på de danska soldaterna.

Fem döttrar - SVT2 måndag 22.45
En ny brittisk minidramaserie, i tre delar. Serien bygger på verkliga mordfall som skedde i Ipswich i Storbritannien 2006. Fem kvinnor lever ganska vanliga liv, tills de hamnar snett och börjar använda droger och prostituera sig. Det gör också att de blir lätta offer för en seriemördare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".