Loreen tävlar i Semifinal 2 i Eurovision Song Contest på torsdag. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio

Schlagerfest och prinsessdop

Tv-tips 18 maj
5:42 min

Två saker i rutan den närmsta veckan kommer du ha svårt att missa: att prinsessan Estelle döps och att Eurovision Song Contest drar igång. Det och mycket mer tipsar Erika Karlsson om i veckans tv-tips.

Inför det kungliga dopet - SVT1 fredag 20.00
Dopet av prinsessan Estelle - SVT1 tisdag 10.45–13.00, höjdpunkterna visas i SVT1 20.00
På tisdag ska prinsessan Estelle döpas i Slottskyrkan i Stockholm. Redan på fredag laddar Ebba Kleberg von Sydow upp inför dopdagen genom ett program med historiska återblickar och samtal med historikern Christopher O'Regan, hovexperten Roger Lundgren och etikett-experten Magdalena Ribbing. 

På tisdag leder Ebba också ett studiosamtal före och efter dopet. Själva dopceremonin börjar kl.11.40 och kommenteras av John Chrispinsson och Roger Lundgren.

Blodsband - SVT2 fredag 22.15
En ny brittisk serie, i fyra delar, om den före detta gangsterledaren Michael O'Connor. Han har sedan länge lämnat det kriminella livet bakom sig, men när hans son tar på sig skulden för ett mord känner sig Michael O'Conner tvungen att återvända till sin gamla hemstad Manchester för att ställa upp för sonen.

Champions league-final - TV3 lördag 20.00
På lördag gör Bayern München och Chelsea upp om vilket lag som är världens bästa just nu. Finalen i Champions league spelas i München.

Kommissarie Lewis - Kanal 9 lördag 20.00
Nu börjar fyra nya avsnitt visas, med den brittiske kommissarien Lewis i centrum. I vårens första avsnitt hittas en professor död, och man undersöker om nätmobbning kan ha något med dödsfallet att göra.

Eurovision song contest – semifinaler. SVT1 tisdag och torsdag 21.00
På tisdag och torsdag är det dags för schlagerfest från Azerbajdzjan. I varje semfinal gör 18 bidrag upp om 10 platser i finalen nästa lördag. Loreen tävlar för Sverige i den andra semifinalen, på torsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".