Bild: Scanpix
1 av 2
Bild: SR
2 av 2
Premiär för Ivan Garcia som sidekick.

Vem gör kåldomar på en onsdag?

Hur mycket pengar är det meningen att vi ska köpa mat för egentligen? Och vad är det meningen att vi ska äta?

I premiärprogrammet av Epstein i P1 recenserar kocken och matskribenten Jens Linder själva grunden för det svenska myndighetssystemets hushållsberäkningar - Konsumentverkets matsedel.

Wilhelm Nordenankar, enhetschef på avdelningen för privatekonomi på Konsumentverket får bland annat frågan om varför matsedeln innehåller så mycket fläskkött.

Och ekonomijournalisten Birgitta Piper tipsar om hur man egentligen gör för att ha råd att följa Konsumentverkets rekommendationer.

Jens Linder presenterar också sitt goda och näringsriktiga alternativ till Konsumentverkets mattips. I högerspalten här på sidan kan du läsa receptet på misosoppa med lax.

Och med anledning av en ny stresstudie - kan KBT hjälpa mot ojämställda förhållanden?

Distriktsläkaren Mats Gulliksson och psykologen Gunilla Burell berättar hur vi håller vårt hjärta så friskt som möjligt - utan mediciner. 

Bisittare Ivan Garcia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".