Misosoppa med lax!

Ett bra alternativ till varma koppen. Soppan kan också smaksättas med wasabi, pepparrot, senap eller lite tomatpuré. Några droppar citron eller lime mot slutet piggar upp.

4 portioner

200-300 g laxfilé

salt

1,2 liter misobuljong (vatten + koncentrat)

1 liten bit purjolök eller 2 salladslökar

5-6 skogschampinjoner

1 morot

¼ chilifrukt av valfritt slag

1. Skär laxen i tunna, tunna skivor. Salta dem lätt och låt dem ligga och dra medan soppan tillagas.

2. Skär purjolöken, svampen och moroten i tunna skivor. Finhacka chilin.

3. Koka upp misobuljongen och lägg i purjo, svamp, morot och chili. Låt koka två minuter.

4. Lägg de tunna laxskivorna i varje serveringsskål.

5. Fördela soppan i fyra serveringsskålar. Låt stå en minut så de små laxskivorna precis blir tillagade.Ät.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista