Ny bok om Ingmar Bergman av Thomas Sjöberg. Foto: Janerik Henriksson / Scanpix

Ripjakt och Bergman

41 min

Var det klasshatet mot som fällde Lundsberg? Thomas ställde frågan igår och det har blivit en del reaktioner på nätet.  Den avskedade rektorn som godkänt pennalistisk nollning befann ju sig på ripjakt. Därför blir det Brännpunkt Ripjakt i Nordegren och Epstein.

Om film vore religion är Ingmar Bergman påven och Fårö Mecka eller Vatikanen. Så uttrycker sig en av världens främsta  regissörer i den nya hyllningsfilmen till Ingmar Bergman som har världspremiär idag.  Jane Magnusson som gjort filmen är med oss direkt  från Venedig. Till studion kommer också den beryktade kungaskandalskribenten Thomas Sjöberg som nu  skrivit en bok om privatpersonen Ingmar Bergman. Boken ger en väldigt mörk bild av regissörens sex- och maktmissbruk. Det manliga geniet -  ikonen och ärkesvinet Ingmar Bergman spökar fortfarande i Nordegren och Epstein i dagens program.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista