Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.

Framtidens mat

Publicerat onsdag 5 februari 2014 kl 13.24
"Socker är festligt"
(10 min)
Hur kommer tallriksmodellen se ut i framtiden? FOTO: ANDERS WIKLUND / TT
Hur kommer tallriksmodellen se ut i framtiden? FOTO: ANDERS WIKLUND / TT

Vi varnas ständigt för att maten vi äter är dålig, det kommer nya matförbud och det flaggas för att vi stoppar i oss för mycket socker. Hur kommer maten på våra tallrikar se ut i framtiden och kommer kostråden att förändra våra liv? Hör Charlotte Erlanson-Albertsson professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet och matjournalisten Lisa Förare Winbladh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".