1 av 2
2 av 2
Tomas Grönberg och Johan Hallberg vinner varsin knallrosa förbjuden raritet, nämligen en tröja i storlek medium respektive XL.

Problemet var att vi fick två vinnare

I går pågick det en tävling på Twitter och i Nordegren och Epsteins Youtubekanal där man kunde vinna en förbjuden raritet från Sveriges Radios gamla vindsförråd. Priset som utlovades var ett exemplar av en knallrosa tröja i storlek Medium eller XLarge.

Problemet var att vi fick två vinnare.

Först ut var twittraren Johan Hallberg som var snitsig nog att skärmdumpa sitt namn som Thomas Nordegrens senaste följare på Twitter tillsammans med det nytillkomna förhöjda följarantalet – det vill säga siffran 5000. Ett slags internetkvitto på att han vunnit tävlingen skulle vi kunna kalla det för. Smart Johan! Tröjan är din!

Tomas Grönberg med användarnamnet @VikingBrussels på Twitter facebookade oss en stund senare där också han förkunnade att han OCKSÅ var Thomas 5000:e följare på twitter och därmed även han en vinnare.

Problemet med Twitter och den här tävlingen är att det faktiskt mycket väl kan stämma. För varje förlorad följare uppstår en ny chans att ta platsen som nummer 5000. Men vi kan ju inte ha hur många vinnare som helst. Däremot så kommer Tomas Grönberg få ett tröstpris.

Med endast en enda följare själv på Twitter så undrar vi om Thomas ansträngt sig så pass att han registrerade sitt konto igår bara för att få tröjan.

Det vet vi inte. Men trots allt har vi bestämt oss. Det blir ett tröstpris till dig oavsett Tomas. Enda skillnaden är att du inte får välja storlek först.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".