New England Patriots Tom Brady kramar om Matthew Slater. Foto: David J. Phillip/AP/TT
Gårdagens final inom USA:s nationella liga i amerikansk fotboll (NFL), Super Bowl, var förstås nattens stora tv-händelse. Foto: David J. Phillip/AP/TT
Språk

Louise rasar mot användandet av ordet "episk"

11 min

En rafflande match mellan Seattle Seahawks och New England Patriots och med en intressant vändning gjorde att många kallar detta för en "episk" match. Men hur ofta ska man eller bör man använda ordet "episk"?

Louise Epstein undrar varför fler och fler har börjat använda ordet "episk" som ju betyder berättande istället för att använda sig av ordet storslaget.

Thomas håller med och berättar att han ofta bråkar med sina barn som använder ordet episk om allt från filmer till böcker. Han anser att de devalverar ordet. 

Så det här måste vi ju reda ut.

I Nordegren & Epstein rådfrågar vi Maria Arnstad, redaktör på Språktidningen och Sofie Sundholm, språkkonsult som själv är flitig användare av ordet.

Men var matchen "episk"? Emma Friberg som spelar i Stockholm "Mean Machine" tog ledigt från sitt jobb som narkossköterska för att se matchen på tv i natt.

Mer om Språk

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".