Louise Epstein fick medhåll för sin oro av flera lyssnar över hur smart det egentligen var av Thomas Nordegren att utsätta sig för högintensiv intervallträning utan ordentlig uppvärmning och utan att ha tränat upp sig innan han satte sig på cykeln. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
På vår Facebooksida kan du se filmen från studion med Thomas som testar högintensiv träning på motionscykel i direktsändning.
Hälsa

Bör Thomas undvika högintensiv intervallträning?

8:24 min

Är det lämpligt för dem med dålig kondis att rivstarta med tuff intervallträning? Louise Epstein fick medhåll för sin oro av flera lyssnare över hur smart det egentligen var av Thomas Nordegren att utsätta sig för högintensiv intervallträning utan ordentlig uppvärmning och utan att ha tränat upp sig innan han satte sig på cykeln. 

Titta om du törs - Thomas cyklar som om han vore jagad av vargar!

Efter att Thomas Nordegren testade högintensiv intervallträning i direktsändning har flera oroliga lyssnare har hört av sig och undrat om det inte är farligt?  Mats Börjesson, professor i folkhälsa, inriktning fysisk aktivitet vid GIH ger svar.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista